Eurovisió: guanya Holanda, Miki queda 22è, Madonna desafina i Islàndia, amb Palestina

La qüestionada actuació de Madonna i la reivindicació d'Islàndia a favor de Palestina han marcat aquesta edició des d'Israel
RedaccióActualitzat
TEMA:
FESTIVAL D'EUROVISIÓ
Duncan Laurence, el representant d'Holanda, guanya Eurovisió (Reuters)
La cançó "Arcade", interpretada pel cantant Duncan Laurence, el representant d'Holanda, ha guanyat el Festival d'Eurovisió. La gala, que es feia a Tel-Aviv, s'ha desenvolupat sense incidents, tot i les crides al boicot de grups propalestins.
Holanda ha acabat guanyant el Festival d'Eurovisió, com pronosticaven les apostes prèvies a la gran final. Duncan Laurence ha aconseguit la victòria amb gairebé 500 punts, entre vots del jurat i del públic.
"Arcade", una balada soul amb arranjaments electrònics, ha donat la victòria als Països Baixos, que feia 44 anys que no guanyaven Eurovisió.

El reis d'Holanda han felicitat el guanyador a través de Twitter.

Espanya, a la posició 22
Decepció a Terrassa, la ciutat de Miki Núñez. Amb el tema "La venda", no va aconseguir el seu objectiu de quedar entre els deu primers. Va acabar 22è de 26 participants.

"La venda" beu de la rumba catalana i l'ska, i la va compondre Adrià Salas, del grup La Pegatina. La directora musical de la candidatura espanyola és Mamen Márquez, i el director artístic, Fokas Evagelinos.
Terrassa han estat pendents de Miki Núñez. Fans d'Eurovisió, amics i familiars han celebrat la seva actuació, però han quedat decebuts per la classificació final.

Miki ha assegurat que està molt orgullós de la feina que han fet:
"Sembla que no escarmentem, jo el primer, dient tonteries que si top 10 o top 5... Jo crec que ens ho mereixíem, encara que sigui egoista dir-ho, perquè és la que més ha cantat i ballat la gent."

Miki també ha lamentat no estar en el top 10:
"Volíem un top 10 però per alguna raó no ha pogut ser. Tenim un top 22, que no està malament."
L'anècdota ha passat mentre esperava les votacions, quan amb l'entusiasme ha perdut la bandera que sacsejava:


Qüestionada actuació de Madonna
L'estrella convidada de la gala ha estat la cantant Madonna, que ha aparegut a l'escenari amb banderes palestines i israelianes, fent una apel·lació a la concòrdia.

Madonna ha interpretat "Like a prayer" i "Future". El més qüestionat ha estat que l'artista ha desafinat diverses vegades i molts qualifiquen l'actuació de desastrosa. El vestuari també ha deixat alguns comentaris a la xarxa.

Reivindicació política
Hatari, els representants d'Islàndia, han desplegat banderes palestines durant les votacions, però l'anunciat boicot no ha anat més enllà.

La 64a edició del certamen l'han presentat Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Atzar i Lucy Ayoub.

ARXIVAT A:
FESTIVAL D'EUROVISIÓ

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS