NRCCuenta verificada

@nrc

Snelle duiding bij het laatste en belangrijkste nieuws van NRC. Volg ook  en 
24 landen
Se unió en abril de 2007
 

Tweets

  1.   retwitteó
    Op pad met een klarinettist die 's nachts in Berlijnse parken musiceert met nachtegalen. Prachtig, sprookjesachtig, een beetje jazzy - luister zelf maar naar de geluidsfragmenten (in onderstaand stuk)
  2.   retwitteó
    Zweven of wegblijven kan niet meer: in NRC Podcast 'Haagse Zaken goes Brussels' fileren we de Europese politiek
  3. In al het enthousiasme over diversiteit op de werkvloer wordt vaak één ding vergeten, namelijk dat er ook verliezers zijn. Want waar mensen worden voorgetrokken, worden anderen benadeeld, schrijft . Zoals de witte man met een afwijkende mening.
  4. Vanaf 12.10 uur zit columnist bij om te praten over de Europese Verkiezingen. Dit weekend schreef ze deze column over de aanstaande stembusgang:
  5. Twee Maltese militairen zijn eerder dit weekend opgepakt omdat ze achter de moord op een Afrikaanse migrant zouden zitten. Het misdrijf is volgens de politie waarschijnlijk de eerste racistische moord uit de Maltese geschiedenis.
  6. Wie de EU-stemwijzer maakt, komt erachter dat sinds de vorige EU-verkiezingen er vrijwel geen enkele binnenlandse kwestie is geweest zónder Europese dimensie, schrijft
  7. Filmmaker Mari Sanders (31) is geboren met een cerebrale parese waardoor hij nooit heeft kunnen lopen. In zijn serie ‘Rolstoel Roadmovie’ onderzoekt hij hoe toegankelijk Europa is voor gehandicapten.
  8. Vijftig minderjarige asielzoekers die verantwoordelijk worden gehouden voor overlast in en rond het azc in Leersum, worden overgeplaatst naar een andere locatie. „Het is nu aan een andere gemeente om deze groep op te vangen", aldus burgemeester Naafs.
  9. De eerste Nederlandse Songfestivalwinst in 44 jaar is gemiddeld door net iets minder dan 4,4 miljoen Nederlanders bekeken. Op het moment dat Duncan Laurence werd uitgeroepen tot winnaar, toch ver na middernacht, waren er daar nog 2,4 miljoen van over.
  10. Gedragscodes hebben ze allemaal, maar universiteiten leven die zelden na. De roep om een ombudsman klinkt, na meerdere verhalen over machtsmisbruik, maar uiteindelijk moeten mensen vertrouwen hebben in het orgaan om een misstand te melden, zeggen experts.
  11. Rechts-nationalisten uit tien Europese landen kwamen zaterdag bijeen in Milaan. Samen willen ze een vuist maken in het Europees Parlement. "We moeten weer de baas worden in onze eigen landen."
  12. In april werd in de Noord-Ierse wijk Londonderry een journalist gedood. Weer krijgt een nieuwe generatie te maken met verdriet, angst en misschien wraak, concluderen boze wijkbewoners. Loopt de vrede in Noord-Ierland gevaar?
  13. Na jaren problemen door weersomstandigheden, ook dit jaar is er nog geen zaadje gepland, hebben Amerikaanse boeren in Indiana er een nieuw probleem bij. De nieuwe nagel aan hun doodskist is de handelsoorlog met China. "Velen zullen het niet redden."
  14. Met Duncan Laurence wint gevoel het van spektakel op het Songfestival
  15. Duncan Laurence wint Eurovisie Songfestival
  16. Tot vandaag slaagde geen team erin om in één seizoen alledrie de prijzen te winnen in de hoogste Engelse voetbalcompetitie. Manchester City brak het record.
  17. In beeld: brokstukken, verkoold hout, kapotte stoeltjes: de schade in de Notre-Dame is een maand na de brand nog niet volledig opgeruimd. De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang.
  18. Hoe exclusiever universiteiten zich erop toeleggen hun studenten te leren hoe ze voor hun studie moeten slagen, hoe meer ze hun studenten opzadelen met de taaie en demoraliserende strijd tegen het knikkebollen, schrijft oud-docent Eelco Runia.
  19. Links valt links aan (SP versus Timmermans), het bestuurlijke midden heroriënteert zich (wie volgt Buma op?), en rechts attaqueert rechts: Rutte contra Baudet. In deze verhaallijnen sluimeren campagnelessen die politieke talenten opdoen bij de BKB Academie
  20. In de aanloop naar de Europese verkiezingen kwamen rechts-nationalistische partijen uit tien landen bijeen in Milaan. Samen willen ze een vuist maken in het Europees parlement. "Er komt een revolutie aan."