Het ParoolCuenta verificada

@parool

Nieuws | Amsterdam l Opinie l nieuwsdienst@parool.nl l  l Webcare:  | Tiplijn: 
Amsterdam
Se unió en abril de 2009
Fecha de nacimiento 10 de febrero de 1941
 

Tweets

  1. Beroemd worden moet je koste wat kost voorkomen, betoogt een anonieme ex-BN’er in Anti-Fame, een manifest tegen roem én een zelfhulpboek voor als het al te laat is.
  2. De Koreaanse meidengroep Blackpink maakte haar debuut in Nederland. Kaartjes kostten 167 euro, maar Afas Live was vol.
  3. De kans dat de Amerikaanse president Donald Trump rond het Amerikaanse zakencongres begin juni in Den Haag naar Nederland komt, is volgens premier Mark Rutte klein.
  4. Verslaggever Jan Pieter Ekker is in Cannes. 'De dagen beginnen hier een beetje door elkaar te lopen, omdat de pers de meeste films niet meer van tevoren ziet maar gelijktijdig met de galapremière of de dag erna. We lopen dus hopeloos achter de feiten aan.'
  5. Stach Schaberg (39) is van dé Stach, het winkeltje dat inmiddels op 19 straathoeken zit in Amsterdam, Haarlem en Utrecht. ‘We willen de nieuwe kruidenier op de hoek zijn, waar je binnenloopt om even iets te halen en te proeven. Zoals de deli in New York.’
  6. Ilse de Lange, coach van Duncan Laurence, reageert emotioneel nadat bekend is gemaakt dat Laurence het Songfestival heeft gewonnen.
  7. In deze video reageert Duncan Laurence op het winnen van het Songfestival. "Prijs zie ik als beloning voor al ons harde werk."
  8. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, leider van de conservatieve ÖVP, heeft de samenwerking met de rechts-populistische FPÖ in de regeringscoalitie beëindigd.
  9. Het is tijd dat we het idee achter ons laten dat de mens het enige wezen is met een rijke emotionele belevingswereld. gedragsbioloog Frans de Waal laat in zijn nieuwe boek zien dat wij daar bepaald niet uniek in zijn.
  10. Premier Mark Rutte trekt vooralsnog niet de knip om de publieke omroep (NPO) financieel te helpen bij de organisatie van het Songfestival volgend jaar. Hij wil dat de NPO het uit de bestaande budgetten haalt.
  11. Met de onervaren Duncan Laurence deed Nederland een gooi naar de eerste zege in 44 jaar Songfestival. Een gouden zet, want Laurence maakte de hooggespannen verwachtingen waar en won. Wie is deze kersverse winnaar?
  12. Nergens in de stad is de opkomst bij verkiezingen zo laag als in de Bijlmer: één op de tien mensen neemt de moeite nog. Dat doet vrezen voor een nieuw dieptepunt bij de Europese verkiezingen. ‘Stemmen is een synoniem voor teleurstelling geworden.’
  13. Nu Amsterdam vanaf 2020 oude diesels gaat weren, rijst de vraag of het vanwege de luchtvervuiling nog wel nodig is de stad autoluw te maken.
  14. Twee fietsers hebben in de nacht van zaterdag op zondag een man uit het water gered achter het Centraal Station.
  15. Saudi-Arabië heeft vanwege de recente spanningen in de Golfregio verschillende staten uit de regio uitgenodigd voor twee crisisbijeenkomsten.
  16. De Boliviaanse president Evo Morales heeft bekendgemaakt dat hij kandidaat is voor de opkomende presidentsverkiezingen. Daarmee breekt hij de wet van het land, omdat hij opgaat voor zijn vierde termijn als president, terwijl er maar drie zijn toegestaan.
  17. Bij een vliegtuigcrash in de zee bij Honduras zijn vijf mensen omgekomen. Het gaat om vijf buitenlandse toeristen, onder wie de piloot.
  18. NPO, AVROTROS en NOS slaan de handen ineen voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival 2020, zo maken ze zondag bekend.
  19. Het kampioensteam van 2012 zit aan de knoppen, opdat de hockeyclub eindelijk weer eens tot de beste van het land kan worden gekroond.
  20. Hondenbezitters zijn boos: de gemeente handhaaft de regels. “Dat gebeurde voorheen nooit” zegt Henk Heijnen (70), die al veertig jaar aan de Weesperzijde woont.